Of je nu heel kort of heel lang lid bent, je kunt altijd iets leren. Leren en of ontwikkelen kan op verschillende manieren. Je leert natuurlijk heel veel in jouw groep. Maar neem ook eens een kijkje bij één van onze trainingen. Samen met leiding van andere groepen ga je dan aan slag met praktijkgerichte onderwerpen die je tijdens jouw scoutingtijd tegenkomt.

Als vrijwilliger bij jouw scoutinggroep ben je verantwoordelijk voor een leuk programma maar ook sociale en de persoonlijke ontwikkeling van de (jeugd) leden in jouw speltak. Je organiseert leuke activiteiten en jullie gaan jaarlijks vast op kamp. Vraag jij je wel eens af waar moet je aan denken bij de activiteiten die je met jouw team organiseert?

Scouting Academy

De Scouting Academy is het systeem van persoonlijke ontwikkeling (of deskundigheidsbevordering) binnen Scouting Nederland. Wil jij jezelf (blijven) ontwikkelen? Ga dan aan de slag met jouw kwalificatie. Op de website van de Scouting Academy vind je alle informatie.

Trainingen Delfland

Alle trainingen staan in SOL en/of kun je vinden op de Facebookpagina van de regio. Hier vind je de trainingskalender 2019-2020.

Maatwerk voor jouw groep

Naast de reguliere trainingen leveren we zgn. maatwerk. Zijn er binnen jouw groep (of bij speltakken) specifieke wensen dan komen we graag bij jouw groep op bezoek. Dit soort interactieve avonden/dagdelen worden bij jouw groep georganiseerd en staan niet in SOL.

Om je een idee te geven van de activiteiten die mogelijk zijn het volgende overzichtje;

• Teambuildings activiteiten
  • Kennis/netwerkbijeenkomst begeleiders wilde Vaart
  • Kennis/netwerkbijeenkomst bevers of welpen
  • Introductie Scouting Academy (bij drie verschillende groepen)
  • Ondersteuning groepen zonder groep- of praktijkbegeleider
  • Overige specifieke thema’s op aanvraag.

Trainingsteam Delfland

Het trainingsteam bestaat uit zes mensen: Marja, Stefan, Niels, Erik, Tonny en Dorin. De trainers hebben jarenlange ervaring als (bege)leiding van één van de scoutinggroepen uit de regio en/of zijn bestuurslid geweest. Vijf van onze trainers functioneren tevens als praktijkbegeleider of zijn praktijkcoach. De praktijkcoach werkt nauw samen met de praktijkbegeleiders van de scoutinggroepen in de regio.